15 Mart 2016 Salı

Bir havuzun kimyasal ve diğer masrafları

Bir yüzme havuzuna sahip olmak çok güzeldir. Yazın o kavurucu günlerinde, bir yüzme havuzunda serinlemeyi, kim istemez ki? Ama her güzel ve keyifli şeyin bir maliyeti vardır, değil mi? Nedir bu maliyet? Öncelikle bir yüzme havuzunun suyunu virüs, bakteri ve yosun hücrelerinden uzak tutacak, var olanları yok edecek, ayrıca suyun berrak ve pırıl pırıl görünmesini sağlayacak, muhtelif dezenfektan ve havuz kimyasallarının kullanımı şarttır. Peki bu havuz kimyasallarının size yıllık maliyeti ne olacaktır, hiç merak ettiniz mi?
Çok kabaca bir hesapla, 100 tonluk bir yüzme havuzunun, 5 - 6 ay civarında bir süre kullanıldığı ve kışın kendi haline bırakıldığı düşünülürse bile, ortalama havuz kimyasalları masrafınız, bu günkü fiyatlarla, yıllık 4.000 - 5.000 TL civarında olacaktır.
Eğer havuzunuz 200 tonluk ise, bu rakamın ikiye katlanacağını tahmin ediyorsunuzdur. Yani havuzunuz ne kadar büyükse, masrafınız da, o kadar büyük olacaktır. 
Bunun yanı sıra, havuz sirkülasyon pompasının ve havuz aydınlatmalarının elektrik sarfiyatını, havuzun ve havuz ekipmanlarının aşınan ve eskiyen parçalarının tamir ve değişim masraflarını ve ayrıca havuzunuz ile ilgilenen havuzculuk firması ya da personelinizin maliyetlerini de, unutmayın lütfen.
Kısacası, bir havuza sahip olmadan önce, bir kaç kere düşünmek gerekir diyorsanız, pekte haksız sayılmazsınız. Havuzun size getirdikleri kadar, havuzunuzun sizden ve özellikle sizin cebinizden götürdüklerini de, göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Sağlık, mutluluk ve barış dolu bir Dünya dileklerimizle.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...