25 Mart 2016 Cuma

Havuz Kimyasalları Fiyat Listesi

Tüm bilinen satın alma, depolama ve uygulama zorluklarına rağmen, Dünya'da en yaygın kullanılan havuz dezenfeksiyon metodu, suya muhtelif havuz kimyasalları ilave etmektir.
Burada ön plana çıkan ve önemle dikkat edilmesi gereken husus, kullanılan kimyasalların pahalı olması değil, doğru ve ayarında kullanılmasıdır. Yoksa bu kimyasalların hemen hemen bir çoğu, merkezi uzak doğu olan üreticiler tarafından üretilmekte, satıcı olan firmalar ise, sadece bu ürünlerin satış müsaadesini alarak, ambalajlama ve pazarlamasını yapmaktadırlar.

Aşağıda, satışını yaptığımız havuz kimyasallarının fiyat listesini bulabilirsiniz. jpeg resim formatında olan listeyi açabilir, kaydedebilir ya da print edebilirsiniz.

Havuz kimyasalları konusundaki ihtiyaçlarınızı, bizi telefonla arayarak, ya da e-mail göndererek bildirebilir ve satın almasını yapabilirsiniz.

Sağlık ve mutluluk dolu bir yıl ve yaz sezonu geçirmeniz dileklerimizle.

Fiyat listemiz için devamı tıklayınız.

22 Mart 2016 Salı

İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu

Yaz aylarının ve kavurucu yaz sıcaklarının yaklaştığı şu günlerde, en ekonomik fiyatlarla, ailenizle birlikte yüzme sporunu yapabileceğiniz ve sporunuzu yaparken de, terlemeden serinleyebileceğiniz, çevremizdeki yüzme havuzları hakkında, biraz bilgi vermeye çalışacağız. Bu havuzların kullanım şartları ve ücretleri, bu havuzların kendi işletmecileri tarafından belirlendiğinden, tesisin irtibat numaraları aracılığı ile, detaylı görüşmeyi yapabilirsiniz.

İ.T.Ü OLİMPİK YÜZME HAVUZU - AYAZAĞA KAMPÜSÜ

Bugün size Türkiye'nin en eski ve en köklü eğitim kurumlarından olan İstanbul Teknik Üniversitesinin Ayazağa kampüsünde bulunan olimpik yüzme hazuzu tesislerini tanıtacağız.

Olimpik Yüzme Havuzu, İTÜ Beden Eğitimi Bölümü'ne 10 Mayıs 2007 tarihinde teslim edilmiştir. Havuzumuz, 18 Haziran 2007 tarihinden itibaren İTÜ öğrencilerinin, mensuplarının ve misafirlerinin hizmetine açılmıştır. Havuzumuz Pazartesi günleri hariç, hafta boyunca 07.30-20.45 saatleri arasında hizmet vermektedir. Pazartesi günleri genel temizlik ve bakım nedeniyle tesis kullanıma kapalıdır. 

Detaylar aşağıdadır.

21 Mart 2016 Pazartesi

Klor ve pH

Yüzme havuzu suyumuzun dezenfeksiyonu için kullandığımız klor'un etkinliği ile, suyun pH değeri arasındaki etkileşimin ne kadar önemli olduğundan, daha önceki yazılarımızda, önemle bahsetmiştik. 
pH değeri, suyun nötr, asidik ya da alkali olduğunu gösteren teknik bir değerdir. Teorik olarak bu değer 0 ila 14,0 arasındadır. 
pH' değerinin 7,0 olduğu bir sıvı nötr, 0,0 - 7,0 arası asit, 7,0 - 14,0 arası ise alkalidir.
pH değeri 7,0 değerinin üzerine çıktıkça, suya katılan klor ve benzeri dezenfektan maddenin etkinliği azalır. Yani pH değeriniz çok yükselmiş ise, örneğin pH 8,0 civarında ise, kısacası suya ne kadar klor katarsanız katın fayda etmez, suyunuz yine yeşerir, yine yosunlanır ve yine suda virüs ve bakteriler ürer.
Dolayısı ile pH değerini sürekli kontrol etmemiz ve 7,0 - 7,6 aralığında tutmamız kendi menfaatimiz icabıdır.
Peki, suya kattığımız sıvı, toz ve tablet formundaki klor bileşenlerinin de, havuz suyumuzun pH değerini etkilediğini ve değiştirdiğini biliyor musunuz?


15 Mart 2016 Salı

Bir havuzun kimyasal ve diğer masrafları

Bir yüzme havuzuna sahip olmak çok güzeldir. Yazın o kavurucu günlerinde, bir yüzme havuzunda serinlemeyi, kim istemez ki? Ama her güzel ve keyifli şeyin bir maliyeti vardır, değil mi? Nedir bu maliyet? Öncelikle bir yüzme havuzunun suyunu virüs, bakteri ve yosun hücrelerinden uzak tutacak, var olanları yok edecek, ayrıca suyun berrak ve pırıl pırıl görünmesini sağlayacak, muhtelif dezenfektan ve havuz kimyasallarının kullanımı şarttır. Peki bu havuz kimyasallarının size yıllık maliyeti ne olacaktır, hiç merak ettiniz mi?
Çok kabaca bir hesapla, 100 tonluk bir yüzme havuzunun, 5 - 6 ay civarında bir süre kullanıldığı ve kışın kendi haline bırakıldığı düşünülürse bile, ortalama havuz kimyasalları masrafınız, bu günkü fiyatlarla, yıllık 4.000 - 5.000 TL civarında olacaktır.
Eğer havuzunuz 200 tonluk ise, bu rakamın ikiye katlanacağını tahmin ediyorsunuzdur. Yani havuzunuz ne kadar büyükse, masrafınız da, o kadar büyük olacaktır. 
Bunun yanı sıra, havuz sirkülasyon pompasının ve havuz aydınlatmalarının elektrik sarfiyatını, havuzun ve havuz ekipmanlarının aşınan ve eskiyen parçalarının tamir ve değişim masraflarını ve ayrıca havuzunuz ile ilgilenen havuzculuk firması ya da personelinizin maliyetlerini de, unutmayın lütfen.
Kısacası, bir havuza sahip olmadan önce, bir kaç kere düşünmek gerekir diyorsanız, pekte haksız sayılmazsınız. Havuzun size getirdikleri kadar, havuzunuzun sizden ve özellikle sizin cebinizden götürdüklerini de, göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Sağlık, mutluluk ve barış dolu bir Dünya dileklerimizle.



4 Mart 2016 Cuma

Suyunuz kaç yıllık

Merhaba.
Mart ayına geldik. Artık bundan sonra, havalar dengesiz bir şekilde de olsa, yavaş yavaş ısınacak ve bu sene beklenen, kavurucu sıcaklıktaki yaz günleri geliverecek. İşte bu sıcak yaz günlerinde, bizi bu sıcaklardan kurtaracak olan yine deniz ve yüzme havuzları olacak. 

Peki, Dünyanın 3/4 ünü de kaplayan, içtiğimiz ve içerisine girerek serinlediğimiz bu suların kaç yaşında, yani kaç yıllık olduğunu biliyor musunuz?

İçtiğimiz ve kullandığımız sular 3 milyar yaşındadır.


Suyumuza yaşından dolayı hürmet ve saygı gösterelim. 

Kalın sağlıcakla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...