9 Eylül 2015 Çarşamba

Havuza değil, tuvalete yapın!

Bu konu ve ürün ile ilgili, çok soru aldığımızdan dolayı, konuya bir açıklık getirmek istiyoruz.

Konu, eğer havuza birisi çişini yaparsa, bunu anlamak için havuz suyuna renk veren bir kimyasal madde var mıdır, yok mudur? Hemen cevap veriyoruz.

YOKTUR!

Evet, böyle bir sihirli madde, yani birisi havuza çiş yaparsa, belli olsun diye havuz suyunu - denildiği  gibi maviye - boyayan bir kimyasal katkı yoktur.


Böyle bir madde olduğu söylentisi, tam ne zaman ve nereden çıkmıştır bilemiyorum ama, yaptığım araştırmalarda, Amerika'da Nickelodeon TV' de 1990' larda yayınlanan, Pete & Pete' nin maceraları adlı diziden sonra, bu söylenti tüm Dünya'da hızla yayılmıştır.

Bu film'de birisi, yüzme havuzuna çişini yapar ve havuz suyu bu kişinin etrafında, çiş yapıldığını belli edecek şekilde, maviye döner. Esasen bu çok komik bir durum ve eğer böyle bir madde bulunmuş olsaydı ve diğer havuz kimyasallarının kullanımını da etkilemeyecek olsaydı, inanın bana çok satardı.

Böyle bir maddenin olmaması, çocuklarınızı havuza çişlerini yapmamaları gerektiğini, yaparlarsa suyun maviye döneceği konusunda, onları biraz olsun korkutamamanızı tabiiki gerektirmez.
  • Anne ve babalar için, havuz çiş dedektörü aldatmacası
Bu işe yarayan bir fikirdir ve bu sene aklıma gelmiştir. Eğer çocuklarınızın havuza çiş yapmalarını engellemek ve bu konuda onları biraz olsun korkutmak istiyorsanız, bunu onlara kızarak, ya da fiziksel ceza uygulayarak yapamazsınız, yapmamalısınız.
Bunun yerine, size aşağıda açıklayacağım, sahte çiş dedektörü kimyasalı yöntemini, kullanabilirsiniz.
Bir adet boş ve şeffaf olmayan kimyasal şişesini saklayın. Bu şişe mavi ya da kırmızı renkli olabilir. Kırmızı esasen daha ürkütücüdür.
Bu şişeyi temiz bir suyla doldurun.
Çocuklar havuza girmeden önce, elinizde tuttuğunuz şişede, bir kimyasal madde olduğunu, bunu havuza koyacağınızı ve havuza eğer biri çişini yaparsa, onun etrafında suyun kırmızı ya da maviye döneceğini, böylece kimin suçlu olduğunu anlayacağınızı söyleyin. Sonra şişedeki sıvıyı, çocuklarınızın gözü önünde havuza boşaltın. Böylece, sizin gerçekten ciddi olduğunuzu anlasınlar.
Umut ederiz ki, bu ufak hile, eğer havuza çişlerini yaparlarsa, suyun boyanacağına onları inandırsın ve havuza çişlerini yapmalarına engel olsun.
Bu yöntem, yetişkin insanlar üzerinde bile denemiş ve etkili olduğu görülmüştür. Yani, işe yarıyor.
  • Eğer biri havuza çişini ya da kakasını yaparsa?
Eğer birisi havuza çişini, ya da kakasını yapmaya karar verirse ve yaparsa, esas sizin bundan sonra ne yapmanız lazım? Aşağıdakileri dikkatlice okuyun lütfen.

Derhal, havuzda bulunanları, havuzdan dışarı çıkartın. 
Havuzda görülen kirlilikleri bir havuz kepçesi ile toplayın ve tuvalete boşaltın. Daha sonra bu kepçeyi klor ile dezenfekte etmeyi sakın unutmayın.
Havuzunuzu, derhal normalin iki katı dozda, sıvı klor ile şoklayın.
Havuz filtresini tüm gece boyu çalıştırın.
Daha sonra filtreye, 2 - 3 defa, ters yıkama uygulayın.
Havuz su değerlerini kontrol edin. Normal olduğunu teyit edin.
Sonuçtan emin olunması için ise, bir su numunesi alınarak, derhal mikrobiyolojik analize gönderin.

Olmaz olmaz demeyin, oluyor. Size sağlıklı ve mutlulukla dolu havuzlar dileriz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...