28 Eylül 2016 Çarşamba

Misafir blog yazarlığı

Yayın hayatına kısa bir süre önce başlamış da olsa, havuzculuk, yüzme havuzu teknolojileri ve havuz dezenfeksiyonu ile ilgili hazırladığımız, "havuzdoktoru" isimli bloğumuz, bu süre zarfında, konu ile ilgilenen kişiler arasında çok beğenilmiş, takip edilmeye başlanılmış ve bu bloğumuzda paylaşılan bilgiler, havuz sahipleri, işletmecileri ve profesyonelleri tarafından kullanılmaya ve yararlanılmaya değer bulunmuştur. Bu bizim için çok memnuniyet verici ve bir gurur kaynağı olmuştur. Hiç bir ticari kaygı taşımadan, tamamen amatör bir ruhla başlatılan ve gelişimi için çalışmaya hala devam edilen bu bloğumuzda, çok doğal olarak bir takım reklamların da var olması, sizler açısından çok rahatsız edici olmadığını ve bunu anlayışla karşılayacağınızı da, umut etmekteyiz. Sonuç olarak, bizde yaşamımızı devam ettirmek için, herkes gibi para kazanmak da zorundayız.


Bugün size bahsedeceğimiz konu havuzculuk ile ilgili değil, misafir blog yazarlığı ya da misafir blogculuk denilen, başkasının bloğunda yazı yazma konusudur.
Bu yazıyı yazma amacımız, havuzculuk konusu ile ilgilenen, havuz profesyonelleri ve sağlık ile ilgili kişilerin, havuz teknolojileri, havuz ve havuz suyu dezenfeksiyonu, dolayısı ile insan ve çevre sağlığı konusundaki, bilgi ve tecrübelerini, bizimle ve okuyucularımız ile paylaşmasına imkan vermektir.
Konu ile ilgili;
  • Özgün ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış
  • En az 250 - 300 kelimeden oluşan
  • İçerisinde reklam ve reklam linkleri barındırmayan
  • Özen göstererek ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış
  • Konuyu destekleyen en az 1 adet görsel içeren
yazılarınızı bekliyoruz. Yazınız dikkatlice kontrol edilerek, eğer isterseniz, adınız, soyadınız, irtibat bilgileriniz ve varsa web site adresinizle birlikte bloğumuzda yayınlanacaktır.
Katkılarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür eder, info@ecosmarteturkiye.com 
e-mail adresimizi yazılarınızı bekleriz. 
Kalın sağlıcakla

26 Eylül 2016 Pazartesi

Havuz kışlık bakım ürünü - SPP Superpool WINTER

Artık havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Erzurum'a yılın ilk karı bile yağdı. Buda demektir ki, artık yaz bitti ve açık havuz sezonu da kapandı.
Bugün size bahsedeceğimiz, yüzme havuzumuzu sonbahar ve kış mevsiminin ağır ve yıpratıcı şartlarından bir nebzede olsa koruyacak ve havuz suyumuzun görüntüsü ve sağlığı için kullanılan havuz ürünümüz, SPP Superpool WINTER.
Kullanım amacı: SPP Superpool WINTER, kış mevsiminde dolu halde bırakılması gerekli olan açık havuzlarda kullanılır. Yosunlaşmayı ve kireçlenmeyi engeller.
Ürünün tanımı: SPP Superpool WINTER, içerdiği özel komponentlerle havuz suyunu koruyan sıvı halde bir madde olup, fosfat ihtiva etmez. Yüzme havuzlarındaki tüm ekipman ve malzemeler için uygundur.
Uygulama şekli: SPP Superpool WINTER, sezon sonunda havuzlara ilave edilmelidir. Dozaj miktarı, havuz suyunun sertliğine ve kış aylarında olabilecek kirlenmeye bağlı olarak, 100 m3 suya 3 - 5 kg olarak uygulanmalıdır. İyi bir karışım sağlamak için, sirkülasyon ve filtre sistemleri ilave yapıldıktan sonra 24 - 48 saat süre ile çalıştırılmalıdır.

Adrese teslim temin etmek ve sipariş vermek için, burayı tıklayınız.


22 Eylül 2016 Perşembe

Sorunlarınızın çözümü - Havuz problemleri

Eğer havuzunuzun bakımı ve dezenfeksiyonu ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, size iyi bir haberimiz var. Yalnız değilsiniz. Bir havuzunuz varsa, mutlaka sorunlarınız da vardır. Yani kısacası, her havuz sahibi ve işletmecisi mutlaka havuzuyla ilgili sorunlar yaşamaktadır. Önemli olan havuzunuzla ilgili yaşadığınız sorunların doğru tespit edilmesi ve doğru çözümlerin uygulanmasıdır. Dolayısı ile sorunlarınızı kime anlattığınız ve o anlattığınız kişinin, konuya ne kadar hakim ve önerdiği çözümlerin, ne kadar doğru olduğudur.
Ne yazık ki, havuzculuk sektöründe de, diğer tüm sektörlerde olduğu gibi, işini çok doğru yapanlar olduğu gibi, işini kulaktan dolma bilgiler ile, teknik dayanakları ve tecrübeleri olmadan yapan, yüzlerce havuzcu mevcuttur.
Biz de, her şeyi bildiğimizi iddia etmiyoruz ama, eğer havuzunuz ile ilgili yaşadığınız sorunlarınızı bize aktarırsanız, gerekli tüm araştırmaları yaparak, size en doğru bilgiyi aktaracağımızı ifade etmek isteriz.
Bunun için, aşağıda vereceğimiz şirketimizin e-mail adresine, yaşamış olduğunuz ve çözemediğiniz havuz problemlerinizi lütfen bize yazınız. 
Size elimizden geldiğince hızlı ve en doğru bilgi ve yönlendirmeler ile dönüş yapacağız. 
Sağlıklı ve sorunsuz bir yüzme havuzuna sahip olmanız, bizim öncelikli hedefimizdir. Zaten bu bloğu hazırlamamızın temel sebebi de, budur.
E-mail adresimiz:
Sağlıklı günler ve iyi bir sonbahar ile kış geçirmenizi temenni ederiz.
Kalın sağlıcakla



21 Eylül 2016 Çarşamba

Dünyanın en derin yüzme havuzu Y-40

Mimar Emanuelle Boaretto tarafından dizayn edilen, Y-40 "The Deep Joy", ilk olarak 5 Haziran 2014 tarihinde hizmete açılmıştır.
40 metre olan derinliği, onu Dünya'nın en derin havuzu yapmıştır.
4.300 metre küp hacminde olan termal suyu, 32-34 derece arasında tutulmaktadır.
İçerisinde su altı mağaraları ve misafirlerinin içinden geçmesi için askıda olan, şeffaf bir su altı tüneli mevcuttur.
Ayrıca içerisinde 1.3 metreden 12 metreye kadar muhtelif derinliklerde platformlar bulunmakta olup, bunlar bir huni gibi, 40 metre derinliğe giden, dar havuz duvarlarının öncesine yerleştirilmiştir.
Otel, serbest dalış ve ayrıca scuba aletli dalış biletleri satmaktadır.
İtalyan serbest dalgıç Umberto Pelizzari, havuz açılmadan önce derinliğin ilk ölçümünü yapmıştır.
5 Haziran 2014 tarihinde açıldığında, Guinness tarafından "Dünyanın en derin dalış havuzu" unvanı ve ödülünü almıştır.
Bu unvan daha önce Belçika'daki Nemo 33 isimli havuzuna aitti. 
Daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki


web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Rekreasyonel Su Hastalıkları - RSH

Rekreasyonel Su Hastalıkları - RSH nedir?

Yüzme havuzu, deniz, su parkları ve benzeri mekanların kullanımıyla ilişkili sağlık sorunlarıdır.

RSH geniş bir spektrumdaki hastalıkları içermektedir. Bunlar deri, göz, kulak, solunum ve gastrointestinal sistem infeksiyonları ile deri döküntüleri gibi enfeksiyonlardır.

Yüzme Havuzlarına Bağlı Ortaya Çıkan Hastalıklar:

Yüzme havuzları suyu ile tifo, paratifo, leptospirozis, dizanteri, göz, kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, deri hastalıkları (mantar, uyuz, impetigo, granüloma, veneral hastalıklar), poliomyelitis gibi hastalık etkenlerinin bulaşabileceği bilinmektedir. Bu nedenle yüzme havuzu sularının iyi dezenfekte edilmesi zorunludur.

Yüzme havuzundan alınan konjunktivit, mantar enfeksiyonu gibi olguların sayıca artması halinde havuzun hijyenik koşullarının bütünüyle gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Suyla bulasan infeksiyon hastalıklarının etkenlerinin çoğunluğu, toplumda ve çevrede yaygın olarak bulunmaktadır. Cryptosporidium gibi bazı etkenler, klora dirençli olduklarından özellikle risk arz etmektedirler. Bu patojenlerin çoğunluğu çok düşük dozlarda bile infeksiyona neden olmakta ve diyarenin sonlanmasından haftalar sonra bile hastalar tarafından çevreye yayılabilmektedirler.

Öte yandan, bu hastalıkların temel belirtisi olan ishal, toplumda yaygın olarak ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Tüm dünya ölçeğinde bakıldığında ishaller, kardiyovasküler hastalıklardan sonra ölümlerin ikinci sık nedenidir. Gelişmemiş ülkelerde ise en sık ölüm nedenlerinin başında gelmektedir.

20 Eylül 2016 Salı

Suyun insan hayatındaki önemi

Yetişkin bir insan vücut ağırlığının %60-70'i (2/3'si) sudur. Bu oran yaşa, cinsiyete, kiloya bağlı olarak farklılık gösterir. Örneğin yeni doğan bebeklerin vücudundaki su oranı %75'dir. Yaşamın ilk 5 gününde %70'e inen su oranı, sonradan yavaş yavaş azalarak bir yaşın sonunda yetişkindeki su oranına yaklaşır. Erkeklerdeki su oranı kadınlara, şişmanlar zayıflara oranla daha fazladır. Yaş ilerledikçe de vücut suyunda azalma görülür.


Su besinler ve içeceklerle de sindirim yoluyla vücuda alınır. Vücuda alınan su sindirim sisteminde emildikten sonra kana geçer. Kan dolaşımı ile vücuda dağılır ve kılcal damarlardan çıkarak doku sıvısını oluşturur. Hücre içinde bazı kimyasal reaksiyonlara katıldıktan sonra tekrar hücre dışına çıkar ve tekrar doku sıvısına dönüşür. Dokulardan kan dolaşımına katılır. Kan dolaşımı aracılığı ile böbreklere gelerek önemli bir kısmı idrar olarak vücut dışına atılır. Diğer bir kısmı ise deri, solunum ve sindirim sistemi vasıtasıyla kullanılıp vücuttan atılır.

Yetişkin bir insanın günlük su ihtiyacı 2500-2600 ml kadardır. Suyun vücuda alımı ve atılımı bir denge içinde oluşur. Vücutta normal sıvı hacminin korunması için günlük sıvı alımının günlük sıvı kaybına eşit olması gerekir. Bu denge bozulduğunda hastalıklar ortaya çıkar. Yemek yemeden aylarca yaşanabilir, ancak susuz sadece birkaç gün dayanılabilir. İnsan vücudunda su dengesini düzenleyen (regüle eden) merkezler ve sistemler mevcuttur.

Vücuda su alımı (Hidrasyon) : Vücuda besinlerle (1000 ml) ve içeceklerle (1200 ml) ağız yoluyla su alımına ekzojen su kazanımı denir. Bir de vücudumuzda hücre metabolizması esnasında meydana gelen kimyasal reaksiyonlar sonucu oksidasyon ürünü olarak 300 ml kadar su açığa çıkar. Vücutta bu şekilde su açığa çıkmasına endojen su kazanımı denir.

Vücuttan su kaybı (Dehidrasyon) : Vücuda alınan su, idrarla böbreklerden (1500 ml kadarı), solunum havasıyla akciğerlerden (500 ml kadarı), terleme yolu ile deriden (500 ml kadarı) ve gaita ile bağırsaklardan (100 ml kadarı) vücut dışına atılır.

 %1: Susuzluk hissi, ısı düzeninin bozulması, performans azalması,
 %3: Vücut ısı düzenin iyice bozulması, aşırı susuzluk hissi,
 %4: Fiziksel performansın %20-30 düşmesi,
 %5: Baş ağrısı, yorgunluk,
 %6: Halsizlik, titreme,
 %7: Fiziksel faaliyet sürerse bayılma,
 %10: Bilinç kaybı,
 %11: Vücut dirençsizliği, olası ölüm,
 %12: %97 oranında ölüm,
 %15: %100 ölüm.

Sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileklerimizle.

9 Eylül 2016 Cuma

Havadan para kazanmak

Biz havuz işi ile ilgilenenler, sudan para kazanıyoruz deriz ama, birde havadan para kazananlar var, nasıl mı? Aşağıdaki haberi okuyunca anlayacaksınız.

"Taşı toprağı altın" denilen İstanbul'un artık "havası" da para ediyor.

Türk girişimci parlak zekasını yine konuşturdu. Havayı konserveleyip turiste satıyor.
"Air of Istanbul" (İstanbul Havası) adı verilen ürün Şubat 2011' den itibaren piyasada. Konserve kutusu içerisine sıkıştırılan hava, Topkapı Sarayı Müze Mağazasında satılıyor. Konserve havanın üzerinde farklı dillerde açıklamalar var.

Slogan ise şöyle: İstanbul'a özlem duyanlar, yeni tanışmak isteyenler için olabileceği gibi, kızdığında "hava atmak" deyimini somutlaştırmak isteyenler de, kullanabilir.

Malzeme: %78 azot, %21 oksijen, %1 karbondioksit.

Anlayacağınız işi bilene, satacağı bir şeyi bulabilene, para kazanmak bu kadar basit. 

Kalın sağlıcakla


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...