Yeni bir eve taşındınız ve bu evin bir havuzu var. Ya da evinizin arka bahçesine yepyeni bir havuz yaptırdınız. Şu anda bakımı yapılmış, pırıl pırıl ve tertemiz duruyor. Tebrik ederiz, çok güzel bir duygu değil mi? Artık aileniz, hafta içi ve gün içerisinde, biz ne yapacağız biz diye şikayet etmiyorlar, hatta hafta sonu bile evden ve havuzdan çıkmak istemiyorlar, değil mi? Hatta belki tatile bile gitmek istemeyecekler. Ama bir saniye, bu güzel günler ve bu bu güzel duygular çok uzun sürmeyebilir. Neden mi? Çünkü havuzunuza yapılması gereken bakımlar, gereken şekilde yapılmazsa, bu başlangıçtaki pırıl pırıl havuz, hızla kirlenecek ve sizin için gerçek bir baş ağrısı ve hatta baş belası olacak.
Bütün bunların başınıza gelmemesi için, yüzme havuzlarının bakım temellerini iyice öğrenmeniz gerekiyor. Yoksa bütün bunları, ne sizin havuzcunuz, ne bahçıvanınız, ne şöförünüz ve ne de kapıcınız, sizin kadar iyi ve düzenli yapmayacak, yapamayacak, maalesef. Ama gözünüz korkmasın, ne dedik bloğumuzun başlığında, artık endişe etmeyin doktoru geldi. Bu bloğu düzenli takip ederseniz, biz size neler yapmanız gerektiğini, çok basitçe anlatacağız.
- SİRKÜLASYON
- TEMİZLİK
- DEZENFEKSİYON
Bu 3 temel madde hakkında sizinle kolaylıkla anlaşılabilir bir şekilde bilgi paylaşımında bulunacağız. Bugünkü yazımızın konusu, SİRKÜLASYON. Yabancı dillerden Türkçemize gelmiş bu kelimenin bir diğer bir söylenişi de, DOLAŞIM ya da, eskilerin deyimi ile, DEVR-İ DAİM.
SİRKÜLASYON konusunda, bir kullanıcı olarak bilinmesi gereken en önemli şey, SİRKÜLASYON' un çok önemli olduğudur. Bir havuz sirkülasyonunu, yani havuz suyunun devr-i daimini sağlayan şey, elektrikle çalışan bir havuz pompası olduğu için, havuz kullanıcıları, elektrik kullanımları ve dolayısı ile elektrik faturaları çok kabarmasın diye, sirkülasyonu mümkün olduğunca az çalıştırmak isterler. Bu, bir havuz sahibinin yapacağı, en büyük yanlışlardan birisidir.
Açıkça söylemek gerekirse, bir havuz pompasının, yani dolayısıyla sirkülasyonun, çalışması gereken ideal süre, günde maalesef 24 saattir. Çok doğal olarak, kimse sirkülasyon pompasını, 24 saat çalıştırmak istemez. Ama üzerine basa basa söyleyelim ki, her gün, düzenli olarak, günde en az, 12 saat sirkülasyon sisteminizi çalıştırmadan, havuzunuzu temiz ve sağlıklı tutamazsınız. Diyeceksiniz ki, bu nasıl olacak. Hem yüksek elektrik faturaları ödemek zorunda kalacağız, hem de, pompanın gece de çalışmasından, öncelikle biz ve sonrasında da, komşularımız rahatsız olacak. Haklısınız. Çözüm, yeni nesil ve yeni teknoloji, değişken hızlı ve çok sessiz çalışan, yeni bir havuz pompasına sahip olmak olabilir.
Böylece, düzenli olarak daha düşük devirde, fakat daha uzun süreler pompanızı çalıştırabilir, hem yüksek elektrik faturaları ödemek zorunda kalmaz, hem sesten rahatsız olmaz, hem de, pırıl pırıl bir havuza sahip olmaya devam edebilirsiniz.
Sirkülasyonun sürekli çalışması ile, suda bulunan partiküller, yağ ve diğer kirleticilerin sürekli olarak filtre edilmesi sağlanarak, filtrasyon ve temizliğin kesintisiz yapılması kadar, havuz suyunun içerisinde bulunan dezenfektan maddelerin de, homojen bir şekilde suya karışmasını ve bu dezanfektanların havuz sisteminin her noktasında görev yapmasını da sağlamış olursunuz.
Devamı gelecek. Bizi izlemeye devam edin.
Mutlu ve sağlıklı yüzme havuzları dileriz!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder